• For other languages see below
  • Paypal
  • DHL
  • webshop@ntz-filter.com
  • For other languages see below
  • Paypal
  • DHL
  • webshop@ntz-filter.com
NTZ Nederland B.V.

NTZ NEDERLAND B.V.

De belangrijkste activiteiten van NTZ zijn het ontwikkelen, produceren en wereldwijd verkopen van transmissiefilters voor automatische versnellingsbakken in auto’s. De hoogwaardige transmissiefilters, ook wel oliefilters genoemd, van NTZ zorgen voor schone olie, waardoor de versnellingsbak optimaal kan functioneren.

De ontwikkeling van filters vindt plaats in de Nederlandse havenstad Rotterdam. NTZ filters worden in Rotterdam en de Chinese stad Zhuhai geproduceerd.

De transmissiefilters worden direct verkocht aan auto producenten, producenten van automatische versnellingsbakken, vak-garages en particulieren die zelf hun auto onderhouden.

TRANSMISSIEFILTERS

De filters worden op maat geproduceerd voor automatische versnellingsbakken van onder andere auto's van Volkswagen en andere merken van het Volkswagen concern zoals Audi, Skoda en Seat. 

De machines waarop we deze filters produceren zijn speciaal ontwikkeld om te garanderen dat de filters aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Verder heeft ons laboratorium, welke gespecialiseerd is in het ontwikkelen van filters, een belangrijke rol in de continue kwaliteitsbewaking. 

HISTORIE

Begin jaren 70 ontstaat NTZ in Duitsland vanuit de universiteit van Aken met als doel transmissiefilters voor microfiltratie te ontwikkelen. De eerste toepassing voor dit type transmissiefilters is in hydraulische systemen. Midden jaren 80 wordt NTZ overgenomen door een Nederlandse entrepreneur die de transmissiefilters voor microfiltratie introduceert in de automobielindustrie.

Sinds het begin van deze eeuw worden door NTZ ontwikkelde microfiltratie transmissiefilters toegepast in automatische versnellingsbakken van Ford en Volkswagen. Sinds het begin van deze eeuw worden door NTZ ontwikkelde microfiltratie transmissiefilters toegepast in automatische versnellingsbakken van Ford en Volkswagen. In de jaren die hierop volgen heeft NTZ het productenpakket uitgebreid naar alle type transmissiefilters die in automatische versnellingsbakken worden toegepast. Na de overname door de Frencken Group, die aan de beurs van Singapore een notering heeft, volgde de expansie richting China. In de afgelopen 45 jaar is NTZ gegroeid van een startup naar een gerenommeerd bedrijf dat filters ontwikkelt en produceert. NTZ filters worden onder andere toegepast in automatische versnellingsbakken van:

Ford, Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Ferrari, BMW, Renault, Daimler, Dong Feng, BYD Auto en Brilliance.